Estudi comparatiu de casos i controls en subjectes VIH de 50 anys o més

Àrea de recerca

Temes

Ja que hi ha controvèrsia sobre si la població infectada amb el virus de la immunodeficiència humana (VIH) envelleix de forma precoç i de forma accentuada, creiem interessant avaluar aquests aspectes comparant una població amb la infecció pel que fa a una altra que no està infectada pel VIH.

Es tracta d’un estudi pilot transversal comparatiu de casos i controls per comparar la prevalença i la gravetat dels marcadors d’envelliment entre població infectada pel VIH i subjectes no infectats, a través d’l’ús de biomarcadors d’imatge avançats. Aquests marcadors s’avaluaran per ressonància magnètica de tot el cos, detectant la malaltia subclínica i quantificant la càrrega de morbiditat associada als diferents factors de risc.

Això ens permetrà determinar si l’envelliment és un procés accentuat i / o prematur entre els subjectes infectats pel VIH (comparats amb la població no infectada).

Fes la teva donació

El sistema de pagament amb targeta es troba en manteniment, entretant pots realitzar la teva aportació via transferència bancària. Disculpa les molèsties.

Objectius

€300/participant - Realització de la Ressonància Magnètica i ecografia caròtida

€50/ participant - Informe de la Ressonància Magnètica i ecografia caròtida

€150/participant - Anàlisi post procés: cerebral + cardiovascular + teixit adipós/visceral

Grup de recerca

VIH

Equip

Investigadora principal

  • Eugènia Negredo Puigmal

Investigadores/s i personal que integrem l'equip

  • Josep Puig
  • Patricia Echeverría Bermúdez
  • Anna Bonjoch Badia
  • Cora Loste Andreu
  • Bonaventura Clotet