Amics de Can Ruti i Forquilla Badalona presenten una campanya solidària per donar suport a joves científics i científiques en les seves carreres de recerca

D’octubre a gener, els establiments associats a Forquilla Badalona recaptaran fons que es destinaran a beques per al personal investigador jove del Campus Can Ruti.

15/10/2021

El passat dimecres 13 d’octubre es va presentar al Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya (CMCiB) la campanya solidària “Alimenta la recerca i apadrina a joves investigadores i investigadors”, una aliança d’Amics de Can Ruti i Forquilla Badalona.

Jordi Barretina, director de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), i Roser Fernández, presidenta de Forquilla Badalona, van signar l’acord que dona inici a aquesta iniciativa. L’objectiu principal de la campanya és crear beques per a joves científics i científiques de les diferents entitats que conformen el Campus Can Ruti, que té com a eix central l’Hospital Germans Trias.

El projecte busca, també, enfortir la comunitat de Badalona ​​fent visible el treball del personal investigador i sanitari del Campus i impulsant l’oferta gastronòmica de la zona, un sector especialment afectat per la pandèmia. Jordi Barretina, director de l’IGTP, confirma aquest propòsits: “Els Amics de Can Ruti és un projecte que ha anat creixent des del seu naixement al 2017 i amb aquesta acció volem reforçar encara més els llaços que ens uneixen amb Badalona. D’aquesta manera, les badalonines i els badalonins tenen una oportunitat de contribuir a la formació de joves talents que vulguin desenvolupar una carrera científica al Campus Can Ruti”.

Demana el plat solidari i alimenta la recerca

A partir d’aquesta setmana, els restaurants, bars i cafès que integren Forquilla Badalona oferiran un plat o beguda solidària del qual destinaran un percentatge al fons de beques. Aquestes permetran als joves investigadors i investigadores continuar amb la seva carrera en recerca. Amb la mateixa missió, a partir del mes de desembre col·locaran guardioles als seus establiments perquè els clients puguin realitzar donacions directes.

“La restauració ha estat sacsejada greument per la pandèmia, però ha rebut la solidaritat dels seus amics i clients. Per tal d’agrair aquest gest, els establiments que formem Forquilla Badalona volem col·laborar amb els Amics de Can Ruti, perquè… quina millor manera de tancar el cercle que ajudant els investigadors i investigadores amb una acció solidària?”, explica Roser Fernández, presidenta de Forquilla Badalona.

El plat solidari ja es troba disponible als establiments amics de Can Ruti. Dona suport a la restauració local i alimenta la recerca.

Establiments Amics:

El cafè de les Antípodes
Forn Bertran
Figaro
Baires
Elements
Xurreria Rodríguez
4 Pedres
Lolin Café Gastrobar
Botànics
Neruca
Les Banderes
Forn Marena
Sotavent club natació
Olmos
Su Tzilleri

Can Mario’s
Tariq
La Mare del Tano
La Costa
El Bar del Círcol
Bar Torras
Rest Toni Tapia
Mexclat
Famulus
Olla de Grills
La Masía de la Xesca
Iberic fusión