Amics de Can Ruti llança una nova campanya per donar suport a la recerca sobre els efectes de la COVID-19 en la salut física i mental de la població

Cada persona pot col·laborar amb només €1 al mes i impulsar la recerca de la COVID-19 que es realitza al Campus Can Ruti.

28/01/2022

La sisena onada de la pandèmia de la COVID-19 fa evident la importància de la recerca. Amics de Can Ruti ha creat una campanya a la plataforma Teaming amb l’objectiu de recaptar donacions per investigar l’impacte social i econòmic de la pandèmia en la població, l’impacte en la salut mental, la immunitat de la població i la transmissió de la malaltia . Amb una petita aportació de €1 al mes, cada donant col·labora perquè la recerca arribi molt més lluny. 

Les institucions del Campus Can Ruti investiguen la pandèmia des de diferents enfocaments per estudiar i trobar solucions a la malaltia de la COVID-19. El Grup GCAT-Genomes for life de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) en col·laboració amb ISGlobal porta endavant els projectes COVICAT i CONTENT. Tots dos estudien l’impacte de la pandèmia i la malaltia en la salut física i mental de la població. Mentre el projecte COVICAT utilitza la genòmica per analitzar mostres de sang de voluntaris per conèixer més sobre les diferents variants, els efectes a llarg termini (COVID persistent) i el grau d’immunitat, el projecte CONTENT focalitza en els efectes en la salut mental de la població i les desigualtats socials que es produeixen com a conseqüència de la pandèmia. Aquests projectes són fonamentals per ampliar el coneixement sobre els efectes i la prevenció de casos de la COVID-19, contribuir a la prevenció primerenca de símptomes que permetin prevenir problemes més severs de salut mental i millorar les polítiques de salut. 

Els fons són imprescindibles perquè la recerca continuï. Cada donació impulsa els projectes i ajuda a trobar solucions i millores per a aquesta pandèmia que ens afecta a tots i totes. Si vols ajudar, pots unir-te al nostre grup de Teaming aquí i donar només €1 euro al mes. També pots compartir l’enllaç entre els teus coneguts i ajudar-nos a fer més gran el nostre grup i, així, fer que la recerca avanci un pas més.