Amics de Can Ruti i Condis han recaptat 17.539€ per a la recerca en tuberculosi

La tuberculosi és una malaltia que actualment afecta a més de 10 milions de persones al món i a Catalunya es registren 800 casos a l’any.

10/05/2024

Amics de Can Ruti al costat de Supermercats Condis i Worldcoo es van unir per a una campanya solidària d’arrodoniment amb l’objectiu de recaptar fons per a combatre la tuberculosi. Durant març i abril, els clients van poder arrodonir la seva compra en els supermercats i fer una donació a la recerca en tuberculosi que es duu a terme a l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i a l’Hospital Germans Trias. Es van aconseguir 76.789 donacions i es va recaptar un total de 17.539€

Els fons es destinaran al projecte “Tuberculosi i cohesió social: esborrar l’estigma de la tuberculosi” liderat pels investigadors Cristina Vilaplana i Jose Domínguez de l’IGTP. El projecte busca fomentar la cohesió social mitjançant la sensibilització sobre la tuberculosi, a través de campanyes informatives, programes educatius, activitats culturals i estudis de recerca que ajudin a identificar i caracteritzar els determinants socials, culturals i econòmics que condicionen l’estigma i l’exclusió social. Cal recordar que la tuberculosi encara afecta a més de 10 milions de persones al món a l’any, de les quals 1 milió moren a causa d’aquesta malaltia. A Catalunya hi ha 800 casos de tuberculosis a l’any, concentrats majoritàriament a les grans metròpolis i afectant sobretot la població més desfavorida. 

Moltes gràcies a totes les persones que van participar de la campanya i van sumar el seu gra de sorra a la lluita contra la tuberculosi.