El primer Trail en benefici de la recerca de les malalties minoritàries recapta més de 4.000€

Més de 400 persones van participar de diversos recorreguts del trail de muntanya i caminades per les proximitats del Campus Can Ruti.

25/06/2024

El diumenge 2 de juny més de 400 persones van participar del primer Trail en benefici de la recerca de les malalties minoritàries al Parc de la Serralada de Marina, als voltants del Campus Can Ruti. Durant el matí, els participants van realitzar diversos reptes: un trail de 12km amb 650m de desnivell, un trail de 6km amb 350m de desnivell, una caminada de 7.5km i una caminada de 3.5km per gaudir en família. Amb l’aportació dels donatius i les inscripcions, es van recaptar 4.288€ que es destinaran íntegrament al Grup de Recerca en Malalties Neuromusculars de Badalona (GRENBA) de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP)

El grup investiga malalties minoritàries neuromusculars com la Distròfia Miotònica Tipus I, la Glucogenosi Tipus V i la Distròfia Muscular de Duchenne. Gisela Nogales, Investigadora Principal de GRENBA, comenta: “El nostre grup no pot estar més agraït a Javier Cabrera i al seu grup de col·laboradors que organitzen aquest tipus d’esdeveniments per visibilitzar i potenciar la nostra recerca. Pas a pas, amb tots aquests esdeveniments, han aconseguit recaptar més de 60.000€, que ens han servit majoritàriament per mantenir el personal del nostre equip d’investigació. Estem feliços de que David Neira tingués la iniciativa de voler fer aquest Trail de muntanya en el nostre entorn, amb sortida des del pàrquing del nostre centre (IGTP), que hagi recorregut un espai tan emblemàtic com la nostra serralada de Marina de Badalona i que hagi estat tot un èxit.” 

Aquesta primera edició del Trail se suma a altres iniciatives com la Cursa benèfica per les malalties minoritàries que es realitza cada any per recaptar fons per a la recerca i conscienciar sobre aquest tipus de malalties. Aquest any, en la seva 12a edició, es van recaptar 8.170€ per a la recerca. 

Javier Cabrera, President de l’Associació de Comerciants Pau Piferrer, afirma: “Ens enorgulleix l’èxit que ha tingut el primer Trail de Muntanya. Aquesta iniciativa se suma a totes les que venim impulsant des de fa més de 10 anys des de l’Associació amb l’objectiu de col·laborar amb la recerca de les malalties minoritàries.” 

Amb el mateix propòsit, l’Associació de Comerciants Pau Piferrer juntament amb l’Associació de Veïns Turó del Caritg i la Plataforma Acció Badalona organitza el proper 17 de juliol una Gala benèfica al Teatre Zorrilla de Badalona. A la gala hi participaran diversos artistes de la zona i el recaptat es destinarà a la recerca en malalties minoritàries pediàtriques. Si vols assistir, pots comprar les entrades aquí.