Long-COVID: Quan els símptomes s’allarguen durant mesos

Àrea de recerca

Temes

Sabies que totes les persones infectades amb SARS-CoV-2 corren el risc de patir simptomatologia persistent, incloses les persones joves i sanes i, en especial, aquelles on la infecció aguda va ser lleu-moderada. Aquesta nova malaltia, coneguda com a Long-COVID, és limitant i incapacita a portar una vida normal. Els pacients afectats pateixen molts símptomes al mateix temps, però la clínica és molt diferent entre els individus.

FLS ha creat una unitat de Long-COVID per fer un seguiment clínic d’aquests pacients i estudiar aquesta nova malaltia, amb l’objectiu de dissenyar i implementar noves estratègies d’abordatge a la malaltia.

Amb aquest projecte , esperem caracteritzar les alteracions clíniques i immunològiques dels diferents sub-síndromes que pateixen aquests pacients per tal de determinar l’origen d’aquesta simptomatologia persistent. Amb la informació que obtenim, podrem dissenyar estratègies de tractament per poder tractar a la malaltia, així com per millorar el maneig dels pacients a nivell assistencial.

Hem establert una unitat de Long-COVID, on els pacients són atesos per diferent especialistes, incloent infectòlegs, cardiòlegs, neuro-psicòlegs, nutricionistes, metges de rehabilitació, neuròlegs, radiòlegs.

Realitzarem una recollida sistemàtica de signes i símptomes persistents, avaluació de l’estat emocional i neurocognitiu, estat nutricional i la composició corporal i alteracions cardíaques. El nostre estudi establirà les bases per entendre la fisiopatologia de Long-COVID i identificarà trets clínics i immunològics essencials per dissenyar intervencions terapèutiques per aquesta síndrome nova i poc entesa.

Fes la teva donació

Objectius

€3000 - Estudi sub-síndromes

€8000 - Creació d'aplicació de seguiment de simptomatologia

€20000 - Reclutament de personal

Grup de recerca

Unitat Post-COVID

Equip

Investigadora principal

  • Lourdes Mateu

Investigadores/s i personal que integrem l'equip

  • Josep Puig
  • Patricia Echeverría Bermúdez
  • Anna Bonjoch Badia
  • Cora Loste Andreu
  • Bonaventura Clotet