Suport a les Plataformes Científic-Tècniques

La recerca biomèdica és fruit del treball en equip de científics i personal tècnic de recerca, entre d’altres. Però qui s’hi amaga en aquest “entre d’altres”? La recerca científica del segle XXI reclama l’ús de tecnologies sofisticades, complexes i costoses, i per aquest motiu l’IGTP compta amb la presència de les Plataformes Científic-Tècniques. Els serveis científic-tècnics tenen l’objectiu de centralitzar procediments i equipament, afavorir l’accés dels investigadors a tecnologia avançada, així com oferir la seva expertesa en tècniques d’elevada complexitat.

El manteniment de la tecnologia i l’adquisició de nous dispositius, així com del personal especialitzat per a dur a terme tots els complexes procediments científic-tècnics és altament costós i el finançament públic no acompleix el suport econòmic necessari.

Aquesta situació exigeix un sobreesforç del personal de les Plataformes Científic-Tècniques de l’IGTP en termes d’extenses jornades laborals, coneixements extres del manteniment dels equipaments i formació contínua en les noves tecnologies emergents en jornades extra-laborals per a garantir una recerca d’excel·lència.

Aquesta realitat malgrat ésser estimulant en moltes ocasions, pot resultar desgastadora i descoratjadora i, per tant pot implicar dificultats en la cerca de nous diagnòstics o teràpies per al conjunt de la nostra societat.

Actualment i sempre pensant en un futur immediat i de llarg recorregut per a donar lloc a un millor món a les següents generacions, no ens podem permetre que aquests entrebancs tinguin cabuda en el nostre dia a dia científic. Així és necessari, tant de manera altruista com en benefici propi, donar suport al personal científic-tècnic de l’IGTP per a donar l’abraçada que tant han merescut i segueixen necessitant. Qualsevol aportació econòmica, per petita que sigui, pot ajudar a donar suport i encoratjar a seguir treballant, com s’està fent i es continuarà fent sempre, en benefici de la recerca de tots els grups d’investigació de l’IGTP.

Fes la teva donació

Equip

Investigadora principal

  • Carolina Gálvez Montón

Investigadores/s i personal que integrem l'equip

  • Maria Pilar Armengol
  • Marco Antonio Fernández
  • Eugeni Aragall
  • José María Hernández
  • Edurne Pedrosa
  • Lauro Sumoy