Comencem el curs amb una nova visita dels nostres Amics i Amigues de Can Ruti a l’IGTP

Una jornada d’intercanvi entre col·laboradors i personal científic per reflexionar sobre la importància de la recerca en la salut i com les seves contribucions ajuden a fer possible els avenços científics.

10/10/2022

L’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) va obrir les portes per segona vegada aquest any per rebre els Amics i Amigues de Can Ruti que col·laboren amb la investigació biomèdica. 

El dissabte 8 d’octubre, una trentena de socis i sòcies d’Amics de Can Ruti van tenir l’oportunitat de conèixer les instal·lacions de l’IGTP, un dels instituts de recerca que conformen el Campus Can Ruti. Anna Martinez Cardús (PhD), Coordinadora científica del Grup de Recerca en Oncologia Aplicada B·ARGO (Badalona Applied Research Group in Oncology), i Gisela Nogales Gadea (PhD), cap del Grup de Recerca en Malalties Neuromusculars i Neuropediàtriques, van acompanyar els presents durant el recorregut. 

Aquestes visites són una oportunitat per agrair als nostres Amics i Amigues pel seu suport i, també, per propiciar una trobada entre el personal investigador i els donants que fan possible que la recerca avanci i que puguem cuidar millor els nostres pacients. 

En aquesta oportunitat, els convidats/des van assistir a una presentació del Campus i l’IGTP i després van visitar els laboratoris on van poder observar on es guarden les mostres, com treballen dia a dia el personal científic, quines eines utilitzen i conèixer, específicament, les investigacions que es fan en càncer i malalties minoritàries. D’una banda, el Grup de Recerca B·ARGO treballa per millorar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients amb càncer. D’altra banda, el Grup de Recerca en Malalties Neuromusculars i Neuropediàtriques s’especialitza en l’estudi de malalties rares com la distròfia miotònica tipus I, la distròfia muscular de Duchenne i la glicogenosi tipus V. 

Aquestes trobades permeten als donants conversar amb el personal científic i veure com les seves col·laboracions ajuden al laboratori per avançar amb les investigacions que es duen a terme al Campus. Si t’interessa participar de la propera visita, estigues atent a la nostra newsletter.