Millorar el tractament dels pacients amb càncer de tiroide

Àrea de recerca

Temes

L’augment de nous casos de càncer de tiroide és un dels esdeveniments epidemiològics més notables en el camp de l’oncologia de les darreres dècades. De ser un tumor rar i pràcticament desconegut fa 40 anys, el càncer de tiroide s'ha convertit en el cinquè càncer més freqüent en dones. Investiguem la biologia del càncer de tiroide per ajudar a establir protocols de tractament personalitzats per cada pacient i trobar noves teràpies.

Prop del 50% de la població té nòduls a la glàndula tiroide. Afortunadament, la majoria són benignes i només una petita proporció seran càncer.

Investiguem la biologia del càncer de tiroide per ajudar a establir protocols de tractament personalitzats per cada pacient. El càncer de tiroide pot implicar des d’un tumor indolent fins a les pitjors formes de càncer.

Un dels nostres reptes és identificar marcadors moleculars que ajudin al clínic a saber si està davant d’un càncer que tindrà un pronòstic excel·lent i necessitarà un tractament poc intens, o davant d’un càncer que tornarà a aparèixer després de curar-se i/o es propagarà a altres parts del cos.

A més, molts tumors agressius no responen al tractament estàndard; per això, també dediquem esforços a trobar alternatives terapèutiques.

Fes la teva donació

Objectius

€5000 - Adquisició de material fungible per fer experiments in vitro (amb models cel·lulars)

€6000 - Desenvolupament d’una eina molecular implementable en la rutina clínica per analitzar els biomarcadors identificats

€25000 - Contractació d’un investigador jove durant 1 any

Grup de recerca

Tumors Endocrins

Equip

Investigadores/s principals

  • Mireia Jordà
  • Jordi Reverter

Investigadores/s i personal que integrem l'equip

  • Joan Gil
  • Lorena González
  • Helena Rodríguez