Projecte evolUCIon

Àrea de recerca

Temes

En el marc de millorar l'experiència del pacient i la Humanització de la UCI, i per tal de fer el pas per la UCI el menys traumàtic possible, neix el projecte evolUCIón. Es tracta d'un projecte integrador amb el pacient i la família al complex món de la UCI per disminuir-ne les complicacions i aconseguir, a través de la realitat virtual, donar la visió més real possible del que trobaran pacients i familiars durant la seva estada.

Estudis científics associen el pas per la UCI a possibles seqüeles cognitives i emocionals tant per al pacient com per als familiars. El desconeixement de l’entorn de la UCI, dels procediments mèdics i de la manca de comunicació amb els professionals són motius per desenvolupar la Síndrome Traumàtica post UCI, que dificulta l´alta hospitalària i provoca pitjor qualitat de vida a l’alta.

EvolUCIó busca apropar la UCI a pacients i famílies. Consta de 3 parts:

  • Un visor de realitat virtual i vídeos de 360º que permeten interactuar amb l’entorn de la UCI amb dos realitats: pacient de cirurgia cardíaca i pacients/famílies de la UCI general.
  • Una plataforma per a pacients i familiars amb vídeos explicatius, altres materials informatius i una bústia per dubtes.
  • Una plataforma per a professionals per la millora continuada del projecte.

Fes la teva donació

Objectius

€5000 - Compra de visors de realitat virtual

€3000 - Creació de materials i continguts per als nostres pacients i les seves famílies

€3000 - Manteniment de la plataforma en actualització continua

Equip

Investigadores/s principals

  • María Luisa Bordejé Laguna
  • Esther Mor Marco
  • Hipólito Pérez Moltó

Investigadores/s i personal que integrem l'equip

  • Personal Sanitari del Servei de Medicina Intensiva