Projecte Nyaditum

Àrea de recerca

Temes

Sabies que un terç de la humanitat està infectada de tuberculosi, i que entre un 5-20% dels infectats emmalaltirà? Cada any, al món hi ha 10 milions de malalts nous i 1,5 milions de morts. A la Unitat de Tuberculosi Experimental (UTE) fa 20 anys que estudiem per què la gent emmalalteix, i com poder curar-los. L’últim gran descobriment de la Unitat ha estat que és l’excés d’inflamació el que facilita que aparegui la malaltia, i hem dissenyat un suplement alimentari per a re-educar el sistema immune per a evitar-ho.

Basant-nos en el mecanisme de tolerància als aliments, que tots utilitzem en els nadons administrant petites dosis d’aliments nous perquè el sistema immune s’hi acostumi, hem desenvolupat el Nyaditum resae®, un suplement alimentari basat en bacils morts d’una bactèria de la família del bacil de la tuberculosi (Mycobacterium manresensis) que es troba a l’aigua potable. Al laboratori, hem pogut demostrar que donant-ne diàriament durant 14 dies és capaç d’aturar la malaltia, i hem creat una (spin-off) dins de can Ruti i laCIBER Malalties Respiratories per poder distribuir massivament aquest producte per tot el món.

Amb el PROJECTE NYADITUM volem anar més lluny, i col·laborar amb científics de tot el món perquè utilitzin el nostre producte i facin estudis d’eficàcia als seus països.

Fes la teva donació

Objectius

€150000 - assaig a la República de Geòrgia, que inclou la inclusió de 3300 persones que han estat en contacte amb un malalt de tuberculosi (duració de 5 anys)

Equip

Investigador principal

  • Pere-Joan Cardona