Projecte Nyaditum

Àrea de recerca

Temes

Sabies que un terç de la humanitat està infectada de tuberculosi, i que entre un 5-20% dels infectats emmalaltirà? Cada any, al món hi ha 10 milions de malalts nous i 1,5 milions de morts. A la Unitat de Tuberculosi Experimental (UTE) fa 20 anys que estudiem per què la gent emmalalteix, i com poder curar-los. L’últim gran descobriment de la Unitat ha estat que és l’excés d’inflamació el que facilita que aparegui la malaltia, i hem dissenyat un suplement alimentari per a re-educar el sistema immune per a evitar-ho.

Basant-nos en el mecanisme de tolerància als aliments, que tots utilitzem en els nadons administrant petites dosis d’aliments nous perquè el sistema immune s’hi acostumi, hem desenvolupat el Nyaditum resae®, un suplement alimentari basat en bacils morts d’una bactèria de la família del bacil de la tuberculosi (Mycobacterium manresensis) que es troba a l’aigua potable. Al laboratori, hem pogut demostrar que donant-ne diàriament durant 14 dies és capaç d’aturar la malaltia, i hem creat una (spin-off) dins de can Ruti i laCIBER Malalties Respiratories per poder distribuir massivament aquest producte per tot el món.

Amb el PROJECTE NYADITUM volem anar més lluny, i col·laborar amb científics de tot el món perquè utilitzin el nostre producte i facin estudis d’eficàcia als seus països.

Fes la teva donació

El sistema de pagament amb targeta es troba en manteniment, entretant pots realitzar la teva aportació via transferència bancària. Disculpa les molèsties.

Objectius

€150000 - assaig a la República de Geòrgia, que inclou la inclusió de 3300 persones que han estat en contacte amb un malalt de tuberculosi (duració de 5 anys)

Equip

Investigador principal

  • Pere-Joan Cardona